در حال بارگذاری ...
نوشته شده در 12 بهمن 1402، ساعت 09:32

خوراکی های مفید در فصل سرما

خلاصه مطلب

درفصل پاییز و زمستان وشروع سرما خوراکی های مفید می تواند بدن را در برابر عفونت ها ایمن نگه دارد.

تغذیه در فصل سرما

در قرون وسطی مردم به این باور بودند که دو نوع بیماری برای انسان وجود دارد. اول بیماری‌هایی که ناشی از درجه حرارت کم بدن، مثل سرماخوردگی که نیاز به سوخت داشتند، خوردن غذا را باعث انرژی و حرارت در بدن می‌دانستند. دوم بیماری‌هایی که ناشی از درجه حرارت زیاد بدن مثل تب، که در خنک نگه داشتن دمای بدن بسیار اهمیت دارد، بر این باور بودند که غذا نخوردن می‌تواند حرارت کوره را از بین ببرد.

ویتامین های مورد نیاز بدن در سرما

ویتامین‌های ضروری زیادی در مواد غذایی و میوه و سبزیجات وجود دارد که هر یک وظایف مختلفی برای کمک به عملکرد صحیح بدن دارند. این ویتامین‌ها شامل: A ، C ، D ، E ، K و ویتامین های گروه B (تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، بیوتین ، B6 ، B12 و فولات) هستند. در فصل زمستان معمولا خطر کمبود ویتامین D و بروز عفونت نیز وجود دارد.  این ویتامین که در اثر قرار گرفتن در مقابل نور خورشید در پوست ما تامین می‌شود، در ماهی‌های روغنی (ماهی خال مخالی ، ماهی تن و ساردین)، قارچ‌ها و لبنیات غنی شده و جایگزین های غیرشیمیایی نیز، یافت می‌شود و برای سلامتی حیاتی است.

اسید فولیک به انسان کمک می‌کند تا احساس خستگی در بدن کاهش یابد. همچنین ویتامین B6 و B12 نیز برای تقویت سیستم ایمنی در بدن ما، ضروری هستند. مصرف تمامی این ویتامین‌ها در برنامه غذایی، باعث می‌شود تا همه افراد تغذیه در فصل سرما را برای سلامتی بیشتر خود، رعایت کنند.

سبزیجات ریشه دار

سبزیجات ریشه دار مانند تربچه، شلغم و سیب زمینی شیرین در زمستان ضروری است. زیرا فرآیند مفیدی به نام ترموژنز است. ترموژنز اساساً به این معنی است: فرآیند تولید گرما در بدن شما، ناشی از متابولیسم غذا. از نظر عملی، این بدان معنی است که غذاهایی که هضم آنها طولانی تر می شود می توانند به افزایش دمای بدن کمک کنند!

هضم سبزیجات ریشه دار بیشتر طول می کشد، بنابراین زمستان امسال آنها را در وعده های غذایی یا سوپ های مختلف بریزید تا سریع گرم شوید!

کربوهیدرات های پیچیده

از آنجا که خیلی سرد است، ممکن است احساس گرسنگی زیادی کنید، اما به جای اینکه بیشتر غذا نخورید،  هوشمند بخورید! اسنک خوردن، بیسکویت، شکلات و سایر میان وعده های کوچک در طول روز وسوسه انگیز است، اما کربوهیدرات های ساده به سرعت هضم می شوند، بنابراین آنها شما را برای مدت طولانی گرم نمی کنند.

روز خود را با بلغور، جو دوسر یا فرنی شروع کنید تا برای مدت طولانی تری سیر و گرم بمانید. کربوهیدرات های پیچیده دیگر شامل غلات سبوس دار، سیب زمینی و عدس هستند.

موز

یک گزینه سالم دیگر و گزینه ای که می تواند به گرم شدن بدن کمک کند موز است. موز حاوی ویتامین B و منیزیم است که به عملکرد مناسب تیروئید و غده فوق کلیه کمک می کند. این غدد به تنظیم دمای بدن کمک می کنند. بنابراین یک موز در روز لرزهای بدن را از بین می برد!

تخم مرغ

تخم مرغ ها اغلب به عنوان “یک منبع انرژی” توصیف می شوند که نه تنها بدن شما را گرم نگه می دارند، بلکه غنی از پروتئین و ویتامین هستند و می توانند به بدن شما در مبارزه با عفونت در زمستان ها کمک کنند.

کافئین

کافئین سوخت و ساز بدن شما را افزایش می دهد، که می تواند دمای بدن شما را افزایش دهد، بنابراین می توانید از چای و قهوه برای گرم کردن بدن استفاده کنید.

چای زنجبیل گرم

بسیار خوب، برای آن دسته از شما که نمی توانید زیاد از کافئین استفاده کنید پیشنهاد می کنیم مقداری چای زنجبیل داغ را امتحان کنید. زنجبیل می تواند ترموژنز را تحریک کند و بدن شما را از داخل گرم می کند. بنابراین گرما را دو برابر می کند! زنجبیل متابولیسم شما را تقویت می کند، به هضم غذا کمک می کند و حتی باعث جریان پیدا کردن خون می شود تا انگشتان دست و پا گرم شود.

و اگر طرفدار چای زنجبیل نیستید، می توانید زنجبیل را به سوپ ها، خورش ها یا حتی اسموتی ها اضافه کنید، بنابراین این گرم کننده زمستانی را از دست ندهید!

ادویه بیشتر

علاوه بر زنجبیل، نمی توانید این پنج ماده خوش طعم که شامل زیره، دارچین، دانه کنجد، فلفل و زردچوبه را از دست دهید.

بسیاری از مردم فکر می کنند سس چیلی داغ، راهی است برای گرم کردن بدن مناسب است، اما در واقع باعث می شود کمی عرق کنید و بعد از آن بدن شما را خنک می کند. زیره سبز گرمای کمتری تولید می کند و بنابراین شما را برای مدت بیشتری گرم نگه می دارد. در ضمن ادویه کمتر از فلفل قرمز استفاده می شود، اما به غذا گرما می دهد و حتی می تواند به شیر یا چای اضافه شود.

خوراکی های مفید در فصل سرما

ویراستار مدرسه
عمومی
12 بهمن 1402، ساعت 09:32۲۰ دقیقه مطالعه
خلاصه مطلب

درفصل پاییز و زمستان وشروع سرما خوراکی های مفید می تواند بدن را در برابر عفونت ها ایمن نگه دارد.

تغذیه در فصل سرما

در قرون وسطی مردم به این باور بودند که دو نوع بیماری برای انسان وجود دارد. اول بیماری‌هایی که ناشی از درجه حرارت کم بدن، مثل سرماخوردگی که نیاز به سوخت داشتند، خوردن غذا را باعث انرژی و حرارت در بدن می‌دانستند. دوم بیماری‌هایی که ناشی از درجه حرارت زیاد بدن مثل تب، که در خنک نگه داشتن دمای بدن بسیار اهمیت دارد، بر این باور بودند که غذا نخوردن می‌تواند حرارت کوره را از بین ببرد.

ویتامین های مورد نیاز بدن در سرما

ویتامین‌های ضروری زیادی در مواد غذایی و میوه و سبزیجات وجود دارد که هر یک وظایف مختلفی برای کمک به عملکرد صحیح بدن دارند. این ویتامین‌ها شامل: A ، C ، D ، E ، K و ویتامین های گروه B (تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، بیوتین ، B6 ، B12 و فولات) هستند. در فصل زمستان معمولا خطر کمبود ویتامین D و بروز عفونت نیز وجود دارد.  این ویتامین که در اثر قرار گرفتن در مقابل نور خورشید در پوست ما تامین می‌شود، در ماهی‌های روغنی (ماهی خال مخالی ، ماهی تن و ساردین)، قارچ‌ها و لبنیات غنی شده و جایگزین های غیرشیمیایی نیز، یافت می‌شود و برای سلامتی حیاتی است.

اسید فولیک به انسان کمک می‌کند تا احساس خستگی در بدن کاهش یابد. همچنین ویتامین B6 و B12 نیز برای تقویت سیستم ایمنی در بدن ما، ضروری هستند. مصرف تمامی این ویتامین‌ها در برنامه غذایی، باعث می‌شود تا همه افراد تغذیه در فصل سرما را برای سلامتی بیشتر خود، رعایت کنند.

سبزیجات ریشه دار

سبزیجات ریشه دار مانند تربچه، شلغم و سیب زمینی شیرین در زمستان ضروری است. زیرا فرآیند مفیدی به نام ترموژنز است. ترموژنز اساساً به این معنی است: فرآیند تولید گرما در بدن شما، ناشی از متابولیسم غذا. از نظر عملی، این بدان معنی است که غذاهایی که هضم آنها طولانی تر می شود می توانند به افزایش دمای بدن کمک کنند!

هضم سبزیجات ریشه دار بیشتر طول می کشد، بنابراین زمستان امسال آنها را در وعده های غذایی یا سوپ های مختلف بریزید تا سریع گرم شوید!

کربوهیدرات های پیچیده

از آنجا که خیلی سرد است، ممکن است احساس گرسنگی زیادی کنید، اما به جای اینکه بیشتر غذا نخورید،  هوشمند بخورید! اسنک خوردن، بیسکویت، شکلات و سایر میان وعده های کوچک در طول روز وسوسه انگیز است، اما کربوهیدرات های ساده به سرعت هضم می شوند، بنابراین آنها شما را برای مدت طولانی گرم نمی کنند.

روز خود را با بلغور، جو دوسر یا فرنی شروع کنید تا برای مدت طولانی تری سیر و گرم بمانید. کربوهیدرات های پیچیده دیگر شامل غلات سبوس دار، سیب زمینی و عدس هستند.

موز

یک گزینه سالم دیگر و گزینه ای که می تواند به گرم شدن بدن کمک کند موز است. موز حاوی ویتامین B و منیزیم است که به عملکرد مناسب تیروئید و غده فوق کلیه کمک می کند. این غدد به تنظیم دمای بدن کمک می کنند. بنابراین یک موز در روز لرزهای بدن را از بین می برد!

تخم مرغ

تخم مرغ ها اغلب به عنوان “یک منبع انرژی” توصیف می شوند که نه تنها بدن شما را گرم نگه می دارند، بلکه غنی از پروتئین و ویتامین هستند و می توانند به بدن شما در مبارزه با عفونت در زمستان ها کمک کنند.

کافئین

کافئین سوخت و ساز بدن شما را افزایش می دهد، که می تواند دمای بدن شما را افزایش دهد، بنابراین می توانید از چای و قهوه برای گرم کردن بدن استفاده کنید.

چای زنجبیل گرم

بسیار خوب، برای آن دسته از شما که نمی توانید زیاد از کافئین استفاده کنید پیشنهاد می کنیم مقداری چای زنجبیل داغ را امتحان کنید. زنجبیل می تواند ترموژنز را تحریک کند و بدن شما را از داخل گرم می کند. بنابراین گرما را دو برابر می کند! زنجبیل متابولیسم شما را تقویت می کند، به هضم غذا کمک می کند و حتی باعث جریان پیدا کردن خون می شود تا انگشتان دست و پا گرم شود.

و اگر طرفدار چای زنجبیل نیستید، می توانید زنجبیل را به سوپ ها، خورش ها یا حتی اسموتی ها اضافه کنید، بنابراین این گرم کننده زمستانی را از دست ندهید!

ادویه بیشتر

علاوه بر زنجبیل، نمی توانید این پنج ماده خوش طعم که شامل زیره، دارچین، دانه کنجد، فلفل و زردچوبه را از دست دهید.

بسیاری از مردم فکر می کنند سس چیلی داغ، راهی است برای گرم کردن بدن مناسب است، اما در واقع باعث می شود کمی عرق کنید و بعد از آن بدن شما را خنک می کند. زیره سبز گرمای کمتری تولید می کند و بنابراین شما را برای مدت بیشتری گرم نگه می دارد. در ضمن ادویه کمتر از فلفل قرمز استفاده می شود، اما به غذا گرما می دهد و حتی می تواند به شیر یا چای اضافه شود.

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image